Waldorfský salát s esenciálním olejem Citron a Divoký pomeranč

Dle originálního receptu ,,Waldorfský salát obsahuje na proužky nakrájená jablka, na kostičky nakrájený celer, vlašské ořechy, hroznové víno a nakonec majonézu nebo dressing na majonézovém základě. Salát byl poprvé připraven okolo roku 1893 v Hotelu Waldorf v New York City.“

Poprvé jsem se s receptem na Waldorfský salát setkala v doTerra magazínu a když jsem ho doma vyzkoušela, byla jsem nadšená jak tento salát snadný a vždy překvapí každou návštěvu. Za tu dobu co si ho doma připravujeme jsem si recept ještě trochu poupravila a nyní se s Vámi o něj podělím. Chcete-li připravit něco rychlého, svěžího a lehkého, je to ideální volba.

Hlavní ingredience (4 porce)

1 větší šťavnaté jablko

Plná hrst vlašských ořechů (předem opláchnutých v teplé vodě)

3 stonky řapíkatého celeru

1 čajová lžička citrónové šťávy

3 plné polévkové lžíce řeckého jogurtu (nemáte-li řecký, použijte kvalitní smetanový nebo jakýkoliv veganský).

2 kapky esenciálního oleje Citron 

1 polévková lžíce aromamedu s Divokým pomerančem.

         

Postup: 

Jablko nakrájíme na kostičky a řapíkatý celer na menší proužky. Předpokládám, že řapíkatý celer budete mít z obchodu, pak opravdu postačí 3 dlouhé stonky, já jsem v tomto receptu použila domácí ze zahrádky a ten je drobnější, proto mám na fotografii stonků víc. Přidat můžete i pár mladých stonků s lístečky. Pokrájené jablko a celer přidáme do mísy spolu s ořechy,  citrónovou šťávou, jogurtem, aromamedem a 2 kapkami eo citronu. Vše promícháme a před podáváním necháme chvilku odležet.

Dobrou chuť!

Poznámka: Použít můžete samozřejmě i jinou značku esenciálních olejů než je doTerra, ale nejprve se prosím ujistěte, že jsou certifikované k vnitřnímu užití! 

Pokud s Aromaterapií v kuchyni teprve začínáte, přečtěte si prosím tento článek.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Waldorfský_salát

Komentáře