Italský dip s esenciálními oleji Oregano, Černý pepř a Bazalka

Tento dip si můžete dát nejen k pečivu či těstovinám, ale také jako zálivku na salát!

Hlavní ingredience:

1/2 šálku extra panenského olivového oleje (nejlepší je řecký 🙂

1  lžíce octa Balsamico

1/2 lžičky italského koření (sušené bylinky)

1 polévková lžíce jemně nastrouhaného parmazánu (lze i bez)

špetka soli

Esenciální oleje:

1 kapka Oregana

1 kapka Černého pepře

1 kapka Bazalky

Postup:

Všechny ingredience smícháme a necháme alespoň 1h odležet v pokojové teplotě. Podáváme s italským chlebem ciabatta nebo s jiným, vámi oblíbeným pečivem. Výborné je také dát si dip k těstovinám místo pesta..

DOBROU CHUŤ!

Poznámka: Použít můžete samozřejmě i jinou značku esenciálních olejů než je doTerra, ale nejprve se prosím ujistěte, že jsou certifikované k vnitřnímu užití!

Pokud s Aromaterapií v kuchyni teprve začínáte, přečtěte si prosím tento článek. 

Komentáře