Houbové Fettucinne s esenciálním olejem bazalka a černý pepř

Chuť těchto těstovin tvoří hnědé žampiony a opražené piniové oříšky jemně zvýrazněné esenciálním olejem z bazalky a černého pepře. Možná se ptáte, proč jsou v tomto receptu použity esenciální oleje, když jako byliny a koření jsou snadno dostupné v obchodech. Odpověď je jednoduchá: díky jejich blahodárným účinkům! Bazalkový esenciální olej podporuje nervový a kardiovaskulární systém, zatímco olej z černého pepře může přispět k podpoře zdravé cirkulace a obsahuje důležité antioxidanty. Pokud navíc použijete bezvaječné těstoviny, vykouzlíte skvělé veganské jídlo.

Hlavní ingredience:

4 porce fettuccine těstovin
3 utřené česnekové stroužky
½ nasekané cibule
Mořská sůl, podle chuti
300-350 gramů hnědých žampiónů
1 kapka esenciálního oleje Bazalka
1 kapka esenciálního oleje Černého pepře
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce piniových oříšků
Lístky čerstvé bazalky na ozdobení

Postup:

Nejprve si očistěte houby, opláchněte je chladnou vodou a osušte papírovými ručníky, poté je nakrájejte na tenké plátky.
Nakrájejte si cibuli a utřete česnek.
Dejte vařit těstoviny podle pokynů na balení ve slané vodě. Mezitím osmahněte nakrájenou cibulku s žampiony na 3 lžících olivového oleje, dokud houby nebudou pěkně zlatavé (asi 10 minut). Přidejte česnek a opekéjte další 2 minuty, dávejte pozor, aby se vám nepřipálil, poté pánev z horké plotny odstavte .
V jiné pánvi si orestujte piniové oříšky, také dozlatova.
Jakmile jsou těstoviny al dente, slijte je. Do 1 lžíce olivového oleje přidejte 1 kapku EO Bazalky a 1 kapku EO Černého pepře. Tuto olejovou směs nalijte na těstoviny a prohazujte, dokud se všechny nudle neobalí. Nakonec do nudlí
přidejte houbovou směs a piniové oříšky a dobře promíchejte. Dosolte podle chuti.
Podávejte teplé, ozdobené čerstvou bazalkou.

Pokud s Aromaterapií v kuchyni teprve začínáte, přečtěte si prosím tento článek. 

Komentáře